Radovi na Osnovnoj školi 'Šip' u završnoj fazi

Investicije / PROJEKTI

Radovi na Osnovnoj školi "Šip" u završnoj fazi

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Odluku o osnivanju Javne ustanove Osnovna škola "Šip" i proslijedila je u skupštinsku proceduru.

06.07.2021. 08:14 / Izvor: Akta.ba

 Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Odluku o osnivanju Javne ustanove Osnovna škola “Šip” i proslijedila je u skupštinsku proceduru. Plan je da ova javna ustanova počne sa radom od  školske 2021/2022. godine, a do tada je neophodno realizirati određene administrativne aktivnosti, uključujući i donošenje ove odluke. 

"Prije pet godina, Skupština je utvrdila postojanje javnog interesa za osnivanje ove javne ustanove, nakon čega su započeti radovi na izgradnji i opremanju škole. Ti radovi su intenzivirani tokom ove godine i sada su u završnoj fazi. Finansirani su višemilionskim sredstvima iz budžeta KS i Općine Centar", navela je ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović. 

Ministrica Hota-Muminović je zajedno sa premijerom KS Edinom Fortom, predsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sejadom Đozom i općinskim načelnikom Srđanom Mandićem danas obišla ovo gradilište. 

Precizirala je da je Kanton Sarajevo za realizaciju ovog projekta do sada izdvojio sredstva u iznosu od 4.855.000 KM, kao i 1.500.000 KM kreditnih sredstava u 2021. godini. Također, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje je internom preraspodjelom sredstava u ovoj godini osiguralo  500.000 KM za nabavku opreme u školi. 

Planirano je da OŠ “Šip” počne sa radom sa 10 odjeljenja i to šest odjeljenja razredne nastave i četiri odjeljenja predmetne nastave. U sklopu škole će biti i obdanište, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije