Općina Centar: Plan se mijenja zbog pokretnih stepenica, a ne podzemne garaže

09.11.2021. 15:59 / Izvor: Akta.ba
Gradski centar Marijin dvor

Reagovanje povodom informacija o izmjenama RP "Gradski centar Marijin dvor".

Nakon objave pojedinih medjia o postavljanju betona umjesto parka, odnosno građenja podzemne garaže u Ulici Franca Lehara, radi objektivnog i provjerenog informisanja oglasili su se iz Općine Centar saopćenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

- Aktuelna općinska administracija sa ciljem transparentnog procesa pripreme, izrade, i usvajanja planskih dokumenata poziva javnost da se uključi u kreiranje životnog prostora. Općina Centar javnost sa izmjenama i izradom određenih planskih dokumenata upoznaje i putem općinske web stranice.

Posljednji dostupan dokument gdje su u toku izmjene i dopune odnosi se na Regulacioni plan „Gradski centar Marijin dvor“.

Za ovaj plan su pojedini zlonamjerni mediji naveli da predviđa betoniranje i izmjenu koja tretira izgradnju podzemne garaže.

Ovim putem ističemo, da je planiranim izmjenama jedino predviđena izgradnja eskalatora (pokretnih stepenica) na parceli na kojoj se nalazi objekat hotela Holiday inn i to na njegovoj južnoj strani koja gleda na tramvajsku prugu.

Dakle, da još jednom ponovimo, planirane izmjene ne tretiraju nikakve podzemne garaže, niti njihove gabarite, kako to prenose pojedini mediji, a iz samo njima poznatih razloga.      


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije