Dogradnja i rekonstrukcija sportske dvorane u Bihaću bliži se kraju

09.02.2022. 13:46 / Izvor: Fena
sportska dvorana

Dogradnja i rekonstrukcija sportske dvorane u Bihaću bliži se kraju, a projekat je financiran sredstvima Evropske unije, a glavni partner je bila Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske.

Grad Bihać i Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona (USK) uspješno su realizirali projekat uvođenja sistema zagrijavanja sportske dvorane "Luke" u Bihaću. Projekat je financiran sredstvima Evropske unije, a glavni partner je bila Regionalna energetska agencija sjeverozapadne Hrvatske.

"Riječ je o projektu "Wood key", koji je još jedna potvrda uspješne saradnje sa Gradskom upravom u Bihaću. Njegova infrastrukturna vrijednost je iznad 350. 000 KM, a sama realizacija vrlo važna, s obzirom da Bosna i Hercegovina nema pristup strukturnim fondovima Evropske unije", riječi su direktora Razvojne agencije USK-a Samira Jodanovića.

Ovim je završeno više od 70 posto planiranih građevinskih radova u dogradnji i rekonstrukciji bihaćke sportske dvorane.

"Trenažni prostor i tribine su proširene za oko 2.000 kvadratnih metara. Izgrađen je dodatni teren, sale za borilačke sportove, tribina s 450 sjedećih mjesta, kao i pet novih svlačionica. Evo danas smo vidjeli i novi sistem zagrijavanja sportske dvorane. Slijedi nam uređivanje svih prostora, postavljanje 1.450 stolica, te instalacija mobilijara", kazao je direktor Javne ustanove za sport, odmor i rekreaciju Ermin Lipović.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić potvrdio je kako su financijska sredstva za završetak dogradnje i rekonstrukcije dvorane već osigurana.

"U budžetu je planirano 600.000 maraka za završetak radova i ta sredstva su već na posebnom računu. Također, osigurano je i 200.000 KM za nabavku mobilijara, odnosno neophodne prateće sportske opreme. Tu se moramo zahvaliti i Vladi Kantona Sarajevo, koja nam je pomogla sa 100.000 konvertibilnih maraka", istakao je Fazlić.

Prema današnjima najavama, moderna i funkcionalna gradska dvorana trebala bi bihaćkim sportistima biti na raspolaganju u maju ove godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije