Belamionix u tuzlanskom naselju Miladije gradi moderni tržni centar

06.07.2022. 12:58 / Izvor: Akta.ba
tržni centar
OTVORI GALERIJU

U naselju Miladije na zapadnom ulazu u Tuzlu novi poslovni centar gradi kompanija “Belamionix”.

U naselju Miladije na zapadnom ulazu u Tuzlu novi poslovni centar gradi kompanija “Belamionix”. Gradnja je počela prije nešto više od mjesec dana, do sada je skoro pa završena betonska konstrukcija budućeg centra, saznaje Akta.ba.

Objekat je poslovnog karaktera, tržni centar sa pratećim sadržajima, a nalazit će se na lokaciji bivše tvornice “Resod-Guming” u Tuzli. Površina parcele iznosi cca 13 088m2. Maksimalni gabariti parcele su 175m x 94m.

Podsjećamo, zemljište skupa sa devastiranim objektom 2019. godine prodato je za 1.356.700 KM. Objekat se svojom pozicijom nalazi na lokaciji u blizini industrijske zone i pored magistralnog puta M4, što će sigurno doprinijeti razvoju ovog dijela grada.

Objekat će sadržavati tržni centar sa pratećim sadržajima, spratnosti Sut+P+1 i maksimalnih dimenzija gabarita 138,4m x 64,7m, dok visina objekta iznosi 12,40 m u odnosu na kotu terena. 

Glavni pješacki ulazi pristup objektu bit će sa jugo-zapadne i južne strane, preko vanjskog platoa.

Na lokaciji je planiran stacionarni saobraćaj sa 12 parking mjesta. Garaža ukupno ima 150 parking mjesta. U sklopu garaže nalazi se i autopraonica sa ukupno 4 mjesta.

Ulaz u garažni prostor suterena je sa sjeverne strane.

Etaža suterena je u funkciji parking garaže, na prizemnoj etaži je planiran prostor hipermarketa sa pratećim sadržajima, dok se na spratu uglavnom nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restorani, caffe i sl.

Objekat završava neprohodnim krovom sa ostaklenjim segmentom u sredini, koji dodatno naglašava estetiku samog objekta te vrši funkciju prirodnog osvjetljenja unutar objekta.

"Kombinacija forme i materijala sa dobrim funcionalnim rješenjem čine atraktivan i moderan objekat koji se uklapa u ambijent i postaje kvalitetan doprinos urbanoj jezgri grada Tuzle", navode iz arhitektonskog studija Bis-Tip, koji potpisuje projekat ovog objekta. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije