Započeli radovi na izgradnji novog dječijeg i street workout parka na Breki

16.12.2022. 14:35 / Izvor: Akta.ba
Park

Radi se o projektu kojeg finansira Općina Centar u iznosu od 32.426 KM, dok će za realizaciju projekta, osim pomenute građevinske firme, biti zaduženo i Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park".

Radi se o projektu kojeg finansira Općina Centar u iznosu od 32.426 KM, dok će za realizaciju projekta, osim pomenute građevinske firme, biti zaduženo i Kantonalno javno komunalno preduzeće "Park".

Tokom pripremnih radova prvo će biti uklonjene postojeće betonske ploče na površini od 458 metara kvadratnih, nakon čega slijede zemljani i betonski radovi odnosno ručni iskop zemlje, postavljanje nove tampon podloge i postavljanje novih betonskih ivičnjaka. Nakon ovog komunalno preduzeće "Park" će započeti sa postavljanjem dječijeg mobilijara i sprava za fitnes na pripremljene podloge kao i sa postavljanjem 35 metara nove zaštitne ograde.

Na dječijem igralištu planirana je montaža ljuljačke i kombinovane sprave koja sadrži više sprava za bezbrižnu dječiju igru.

Na dijelu gdje je planirana izgradnja novog street workout parka biće postavljene tri fitnes sprave: točak, klatno i bicikl. Projektom je također predviđeno i hortikulturno uređenje zelenih površina odnosno zamjena zemljišta i uređenje u dvije postojeće betonske žardinjere te sadnja 15 novih stabala bjelogorice. Oštećene štafle na osam parkovskih klupa biće zamijenjene.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije