Palace Investments

Investitor ima dozvolu: Nastavljaju se radovi kod Alte

16.01.2023. 12:22 / Izvor: Akta.ba
parking

Nastavljeni su radovi, odnosno izgradnja parkinga na zelenoj površini u blizini sarajevskog tržnog centra Alta, saznaje Akta.ba.

Nastavljeni su radovi, odnosno izgradnja parkinga na zelenoj površini u blizini sarajevskog tržnog centra Alta, saznaje Akta.ba.

Naime, nakon što je inspekcija prošli mjesec zaustavila radove na gradilištu iza tržnog centra jer kompanija Palace Investments nije imala potrebne dozvole, radovi se sada nastavljaju nakon što je investitor predočio Rješenje kojim mu se dozvoljava gradnja parkinga.

parking

Iz Općine Centar su za naš portal kazali da je ustanovljeno da investitor posjeduje rješenje Ministarstva saobraćaja KS kojim mu se izdaje saglasnost da na privatnoj parceli formira parking, privremeno na dvije godine.

"Radovi se izvode u cilju formiranja privatnog parking prostora, a prema Rješenju Ministarstva saobraćaja KS, broj rješenja: 04-23-7003/22 od mjeseca jula 2022. godine", rekli su iz Općine Centar.

parking

Podsjećamo, riječ je o prostoru kojim je obuhvaćen regulacioni plan Gradski centar Marijin Dvor. Ovim regulacionim planom je obuhvaćen prostor između Srednje mašinske tehničke škole i tržnog centra Alta, odnosno Uniticovih nebodera.

Na spomenutoj zelenoj površini, iza hotela Holiday, bivšeg Holiday Inna, predložena je gradnja tri zgrade u nizu. Veća površina ovog zemljišta je u vlasništvu firme za nekretnine Palace Investments iz Sarajeva. Dio zemljišta je u vlasništvu Općine Centar. Na tom prostoru bi trebala biti građevina visokog prizemlja i sa dva sprata, iza nje bi bio neboder sa 22 sprata te prizemnica s mansardom.

Načelnik Srđan Mandić je ranije izjavio da nije protiv investicija i investitora, međutim da se zakoni i procedure moraju poštovati i tu ne smije biti iznimke.

E.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije