USVOJEN AMANDMAN

Za izgradnju brze ceste Tuzla-Sarajevo 4,5 miliona KM iz federalnog budžeta

27.01.2023. 10:13 / Izvor: Akta.ba
brza cesta

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici usvojio amandman kojim se izdvajaju finansijska sredstva.

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na jučerašnjoj sjednici usvojio amandman kojim se izdvajaju finansijska sredstva za izradu idejnog projekta brze ceste Tuzla - Sarajevo.

Za ovaj projekat bit će izdvojeno 4,5 miliona KM iz federalnog budžeta.

Ekonomista Faruk Hadžić pohvalio je ovaj potez Federalnog parlamenta.

"Hvala zastupnicima koji su pokazali interes za amandman koji sam pripremio, da se ovo pitanje stavi na dnevni red i napokon krene u povezivanje Tuzle i Sarajeva brzom cestom", istakao je Šehić.

Prijedlog amandmana je u parlamentarnu proceduru uputio zastupnik Stranke za BiH Admir Čavalić.

"Dio rasprave o Budžetu FBiH za 2023. godinu. Danas nastavljamo sjednicu i ubjeđen sam da će budžet biti usvojen na vrijeme. Također, uspjeli smo pripremiti niz progresivnih amandmana, od kojih izdvajam one koji se odnose na pokretanje aktivnosti izgradnje brze ceste Tuzla – Sarajevo, podrške tuzlanskom aerodromu koji pokazuje izuzetne rezultate u proteklom periodu, kao i uspostavu programa rane prevencije tumora u FBiH", napisao je Čavalić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije