Sektor autoindustrije

Klokić najavio: Investicija od 50 miliona eura dolazi u Prnjavor

28.03.2023. 07:58 / Izvor: SRNA
otvoreni balkan

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je održavanje međunarodne konferencije "Otvoreni Balkan".

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić najavio je održavanje međunarodne konferencije "Otvoreni Balkan" 5. aprila u Banjaluci.

Na konferenciji bi trebalo da se okupe predstavnici zemalja koje su članice te inicijative iz domena privrede i politike.

"To organizujemo zajedno sa Udruženjem mladih ekonomista sa kojima imamo tradicionalno dobru saradnju, a očekuje se dolazak predstavnika Srbije, Sjeverne Makedonije i Crne Gore", rekao je Klokić.

On je naveo da je ranije održan sastanak sa vlasnikom jedne njemačke kompanije koja planira na području Prnjavora investiciju nešto veću od 50 miliona eura i da se polovinom aprila ili početkom maja očekuje potpisivanje memoranduma o saradnji te kompanije, opštine Prnjavor i Vlade Srpske.

Klokić je naveo da je riječ o kompaniji iz sektora autoindustrije koja posluje u više zemalja sa više od 10.000 zaposlenih, koja planira da u Srpskoj u petogodišnjem periodu zaposli oko 800 radnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije