PREDSTAVLJENE POGODNOSTI

​Njemačka firma "Mayer GmbH" zainteresovana za ulaganje u BiH

30.01.2024. 09:32 / Izvor: Akta.ba
mayer

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić posjetio je sjedište kompanije "Mayer GMBH".

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić posjetio je sjedište kompanije "Mayer GMBH" koje se nalazi u njemačkom gradu Lajhingen.

Tokom razgovora, rukovodstvo ove njemačke firme iskazalo je interesovanje za novim investiranjem u Republici Srpskoj. Ministar Klokić je predstavio pogodnosti koje Republika Srpska daje stranim investitorima, naročito kad je u pitanju poreska politika koja je među najstimulativnijim u regionu.

"Odazvao sam se na poziv i veliko interesovanje rukovodstva ove firme – što samo pokazuje to da je Republika Srpska itekako interesantna stranim kompanijama kao mjesto ulaganja. U prethodnom periodu smo preduzeli niz mjera kako bi privukli strane investitore koji u ovom trenutku pokazuju veliko interesovanje. To su zemlje iz EU koje donose nove tehnologije, nova znanja i što je najvažnije nova radna mjesta", rekao je Klokić.

Kompanija "Mayer GMBH" se bavi obradom plastike, tehnologije farbanja i izradom kalupa a, između ostalog, proizvode i komponente za "Porcshe", "BMW", "VW" i "Bosch".

mayer

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije