SKAČU CIJENE

Ponovo objavljen tender za uređenje parka Betanija, cijena radova šet puta veća

03.04.2023. 09:44 / Izvor: Akta.ba
betanija

Općina Centar Sarajevo ponovo je objavila tender za izvođenje radova na uređenju Gradskog parka Jezero-Betanija čija je cijena od prvobitnog veća i do šest puta, javlja Akta.ba.

Općina Centar Sarajevo ponovo je objavila tender za izvođenje radova na uređenju Gradskog parka Jezero-Betanija čija je cijena od prvobitnog veća oko šest puta, javlja Akta.ba.

Naime, u decembru prošle godine je raspisana nabavka čija je vrijednost procijenjena na 126.900 KM bez PDV-a. Postupak je poništen sa obrazloženjem da su "cijene svih prihvatljivih ponuda znatno veće od osiguranih sredstava za predmetnu nabavku". 

Najniža dostavljena ponuda je iznosila 569.410 KM, a najviša 794.581 KM.

Zato je sada raspisan novi tender u kojem su radovi procijenjeni na 766.799 KM bez PDV-a.

Na pitanje šta opravdava ovoliku razliku u cijeni radova, iz Općine Centar su za Akta.ba kratko odgovorili da je urađena dopuna projektne dokumentacije kojom je uključen veći broj sadržaja na uređenju gradskog parka Jezero-Betanija. 

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, riječ je o radovima sanacije, a rok za izvođenje iznosi najkasnije 60 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao. 

Nakon pripremnih, zemljanih, te armirano-betonskih radova, predviđeno je uklanjanje postojećeg i postavljanje novog mobilijara, sječenje postojeće niske vegetacije i šiblja sa čišćenjem terena prije početka radova, dječije igralište, rekreativna zona sa ugradnjom sprava za fitness, street workout igralište, fitness stanice itd. 

Ponuđač može dostaviti samo jednu ponudu, a javno otvaranje dostavljenih ponuda planirano je 20. aprila, do kada je i moguće dostaviti ponude.

Park Jezero-Betanija jedna je od najljepših zelenih oaza mira u Sarajevu, u koji je Općina Centar uložila značajna finansijska sredstva. U navedenom parku izgrađene su i površine za odmor i rekreaciju starijih, te igrališta sa dječijim mobilijarom za najmlađe stanovnike. 

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije