PORED TESNISKIH TERENA

U Banjoj Luci se na novom kružnom toku toku gradi i skulptura reketa

03.04.2023. 13:55 / Izvor: Akta.ba

Privode se kraju radovi na izgradnji novog kružnog toka u Ulici olimpijskih pobjednika, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini multifunkcionalne dvorane u Banjoj Luci.

Privode se kraju radovi na izgradnji novog kružnog toka u Ulici olimpijskih pobjednika, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini multifunkcionalne dvorane u Banjoj Luci, u Parku Mladen Stojanović.

Gradonačelnik Draško Stanivuković objavio je da radovi napreduju odličnom dinamikom, au toku je postavljanje skulpture reketa, koja je duga 15 metara, a visoka 5 metara.

"Tako sam srećan i ponosan dok gledam našu Banjaluku kako raste i razvija se. Impozantna skulptura reketa, dužine 15m i visine 5m, koju postavljamo, krasiće prvi “rotor” kružni tok u našem gradu! Ovo je prva u nizu skulptura koje smo kreirali za ovaj potpuno novi dio našeg grada", kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo, riječ je o modernom kružnom toku koji će regulisati saobraćajnicu između Gundulićeve ulice, ulice Olimpijskih pobjednika, pa sve do istočnog tranzita.

Tada je gradonačelnik najavio da je riječ o kružnom toku sa najmodernijim načinom regulisanja saobraćaja, te da ovaj specifičan kružni tok ima posebno označene trake koje će vozače upućivati u pravi pravac.

Teniski centar se gradi u blizini Parka "Mladen Stojanović", imat će kapacitet za 6.000 gledalaca i koštat će 23 miliona KM.​ Organizacija Transparency International je u februaru Vladu Republike Srpske i Grad Banja Luku prijavila Agenciji za javne nabavke Bosne i Hercegovine, smatrajući da je izbjegla Zakon o javnim nabavkama tokom njegove izgradnje.

Gradonačelnik uvjerava da je sve rađeno po zakonu, a teniski turnir "Srpska Open 2023" bi trebao biti održan od 16. do 23. aprila.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije