ZAJEDNIČKI PROJEKAT

Ubrzavaju se radovi nužni za otvaranje mosta Gradiška

05.04.2023. 10:57 / Izvor: Nezavisne novine
most gradiška

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Most Gradiška, jedan od dvaju kapitalnih zajedničkih projekata BiH i RH, trebao bi biti otvoren početkom iduće godine, upravo po dovršetku radova s hrvatske strane granice.

Ministarstvo prometa i veza BiH i Hrvatske ceste uskoro bi trebali završiti proceduru u vezi s ugovorom o održavanju mosta na Savi kod Gradiške, kako bi preko njega radni strojevi Integral inženjeringa mogli pristupiti gradilištu brze ceste.

Iz Ministarstva prometa i veza BiH objašnjavaju kako je dodatak osnovnom ugovoru potpisan 21. ožujka, kada se resorni ministar Edin Forto sastao sa svojim hrvatskim kolegom Olegom Butkovićem, ministrom mora, prometa i infrastrukture te potpredsjednikom Vlade Hrvatske, nakon što je okončana procedura, pišu Nezavisne novine.

"Riječ je o aneksu osnovnog ugovora o održavanju mostova koji je potpisan ranije. Tim aneksom, uz prethodno obuhvaćene, dodani su mostovi Gradiška i Svilaj. Dodatak ugovoru podliježe daljnjoj proceduri ratifikacije, kao i osnovni ugovor", objašnjeno je za Nezavisne novine.

I iz Hrvatskih cesta, investitora radova, za Nezavisne je potvrđeno da je dokumentacija poslana u Ministarstvo prometa i veza na potpis. Iako nema službenih podataka, vjeruje se kako bi gradilište moglo biti otvoreno za mjesec dana.

Most Gradiška, jedan od dvaju kapitalnih zajedničkih projekata BiH i RH, trebao bi biti otvoren početkom iduće godine, upravo po dovršetku radova s hrvatske strane granice, a koji se odnose na izgradnju pristupne prometnice. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije