Privlačenje ulaganja

Doboj za buduće investitore identifikovao dvije lokacije za poslovne zone

12.04.2023. 15:02 / Izvor: Akta.ba
doboj

Grad Doboj je ozbilјno pristupio tom problemu i već identifikovao lokacije za dvije poslovne zone.

Predstavnici Razvojne agencije Republike Srpske razgovarali su u utorak u Doboju sa predstavnicima gradske uprave i gradske razvojne agencije o mogućnostima razvoja poslovne infrastrukture i privlačenja potencijalnih investitora.

Na sastanku je istaknuto da Doboj ima sve pretpostavke za uspješnu realizaciju investicija – dobar geografski položaj, priklјučak na autoput, želјezničko čvorište, ali i lokacije što su važni kriterijumi za odluku o ulaganju.

Predstavnici Agencije preporučili su da se posebna pažlјa posveti prostorno-planskoj dokumentaciji što je jedan od značajnijih problema sa kojim se susreću lokalne zajednice u Srpskoj.

Grad Doboj je ozbilјno pristupio tom problemu i već identifikovao lokacije za dvije poslovne zone, predviđena je i infrastruktura koja je potrebna zoni, izvršena je parcelizacija a postoji i mogućnost spajanja parcela ukoliko to bude zahtjevao budući investitor.

Razvojna agencija Republike Srpske pružiće, u skladu sa mogućnostima i ovlašćenjima, svu potrebnu tehničku podršku u ovom procesu ukoliko se za to iskaže potreba.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije