Novi bolnički kompleks

Lambeta: Trebinje dobija novu bolnicu do kraja 2025. godine

07.06.2023. 08:13 / Izvor: RTRS
bolnica

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, ukupne vrijednost 128.448.448 maraka, biće položen u petak, 9. juna.

Kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, ukupne vrijednost 128.448.448 maraka, biće položen u petak, 9. juna. Time će biti ozvaničen početak realizacije projekta "Projektovanje, izgradnja i opremanje nove Јavne zdravstvene ustanove Bolnica Trebinje" prema principu "ključ u ruke", za koji će sredstva biti obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske.

Direktor Bolnice Trebinje Nedeljko Lambeta naglasio je u našem Јutarnjem programu da će gradnju bolnice pratiti usavršavanje i jačanje medicinskog kadra.

"Mi smo već krenuli sa sistematizacijom radnih mjesta jer je za novu bolnicu potrebno i dosta ljekara i medicinskih tehničara. Ovom prilikom pozivamo sve mlade doktore koji su u potrazi za poslom i specijalizacijom da se jave, jer prostora u trebinjskoj bolnici ima", ističe Lambeta.

On je podsjetio da će se novi bolnički kompleks prostirati na površini od 41.080 metara kvadratnih i da će taj prostor biti kompletno uređen. Nova bolnica imaće više od 20 službi i odjeljenja i 223 kreveta.

"Bolnica će biti dovoljno velika da zadovolji potrebe i pacijenata iz susjednih država, jer sigurno da dolaskom eminentnih stručnjaka, kao i edukacijom naših kadrova u Srbiji i Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, moći ćemo da pružimo zdravstvenu zaštitu i njegu i pacijentima iz okolnih zemalja koju u tom dijelu nemaju", poručio je Lambeta.

Lambeta je dodao da trenutno bolnica u Trebinju ima 44 doktora specijaliste, 39 specijalizanata i pet doktora medicine, i to još nije dovoljno za početak rada nove bolnice.

Što se tiče radova koji su do sada urađeni, Labmeta ističe da trenutno ograđeno gradilište, da su u toku pripremni radovi i da svakim danom gradilište dobija drugi oblik. Kako ističe, predviđenim tempom nova bolnica u Trebinju trebalo da počne sa radom do kraja 2025. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije