Bolja briga o zdravlju

Novi kadrovi i oprema u Bolnici Trebinje

22.04.2024. 08:23 / Izvor: Glas Srpske
Trebinje

Dolazak novih specijalista za ovu zdravstvenu ustanovu predstavlja veliki korak naprijed u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite.

Osmijeh djeteta nakon uspješnog liječenja i suze radosnice u očima roditelja najveća su mi satisfakcija i motiv da dajem sve od sebe u poslu kojim se bavim, a saradnja i povjerenje koje u tom procesu stičemo jedni u druge jesu najsigurniji put ka zdravom i srećnom odrastanju svakog mališana.

Ovako priča Biljana Mrda specijalista pedijatrije, koja se nedavno pridružila timu ljekara u Bolnici Trebinje.

Ova mlada Hercegovka, majka dvoje djece, koja je diplomirala na Medicinskom fakultetu u Foči, a zatim 2016. godine nastavila svoje usavršavanje specijalizacijom, sa sobom je donijela bogato iskustvo i predanost u radu s najmlađim pacijentima.

"Uvijek sam voljela da pomažem drugima, što je u jednu ruku uticalo na to da upišem medicinu. Međutim, tokom rada u primarnoj zdravstvenoj zaštiti često smo radili u dječijem dispanzeru, gdje se produbila ljubav prema pedijatriji", kazala je Mrda.

Iako je teško gledati bolesno i bespomoćno dijete, ona ističe da je rad sa najmlađim pacijentima ipak najljepši.

"Oni su nesebični i najviše pokazuju ljubav. Sve što smo bolji i prijatniji prema njima i oni su otvoreniji te uzvraćaju ljubavlju. Ne bih se mijenjala ni za jedan drugi posao", rekla je Mrda, prva u nizu specijalista koja se ove godine pridružila medicinskom timu trebinjske bolnice.

Važan dio tog tima postala je i specijalista medicinske biohemije Sandra Radanović, a do kraja godine u ovu bolnicu trebalo bi da stignu još četiri ljekara. Njeno znanje i iskustvo u tom segmentu medicine dodatno će obogatiti dijagnostičke mogućnosti i pružiti precizniju brigu o zdravlju pacijenata iz hercegovačke regije.

Dolazak novih specijalista za ovu zdravstvenu ustanovu, prema riječima direktora trebinjske bolnice Nedeljka Lambete, predstavlja veliki korak naprijed u pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite.

"S obzirom na činjenicu da trenutno imamo 45 doktora na specijalizaciji, naša bolnica imaće uskoro dovoljan broj stručnjaka koji će biti sposobni da odgovore na sve zdravstvene potrebe našeg stanovništva", kazao je Lambeta, koji s nestrpljenjem čeka preseljenje u novu bolnicu čija izgradnja iz dana u dan napreduje. Do sada su, istakao je on, na svim objektima završeni grubi građevinski radovi i postavljeni otvori.

"U toku su unutrašnji zanatski radovi, a narednih dana počinju i fasaderski radovi. Očekujemo da prvi pacijenti, kojima će biti na raspolaganju savremena oprema i metode liječenja, budu primljeni odmah nakon otvaranja bolnice. Ovo će biti važan, istorijski trenutak za sve nas", kazao je Lambeta.

Započeto je, dodao je, i sa okolnim uređenjem objekta gdje su fekalna i oborinska-kanalizaciona mreža oko objekta gotovo završene.

Prateći dešavanja u okruženju, posebno u ustanovama javnog karaktera, Lambeta tvrdi da se ova zdravstvena ustanova može istaći kao vodeća u Republici Srpskoj zbog svoje posvećenosti stalnom unapređenju kadrovske strukture i proširenju spektra zdravstvenih usluga. 

Usluge

Nedeljko Lambeta istakao je da ova zdravstvena ustanova ima ambiciozne planove za širenje svojih usluga kako bi osigurala vrhunsku medicinsku uslugu za pacijente, ne samo iz Trebinja nego i šire.

"Jedna od ključnih inicijativa jeste uvođenje novih medicinskih procedura i tehnologija koje će omogućiti bolji tretman i dijagnostiku, ali i uvođenje novih specijalizacija u okviru tih planova. Bolnica će raspolagati sa 20 novih usluga, ali i nekoliko usluga koje ne pruža nijedna zdravstvena ustanova u Republici Srpskoj", kazao je Lambeta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti