DVA LOTA

Bh. gigantu 7,8 miliona KM za dodatne radove na izgradnji tunela Hranjen

18.10.2023. 09:33 / Izvor: Akta.ba
hranjen

Vrijednost radova iznosi 7.872.022,85 KM sa uračunatim PDV-om.

Kompanija Euro-Asfalt iz Sarajeva je izabrana kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje dodatnih radova na izgradnji tunela Hranjen, javlja Akta.ba.

Vrijednost radova iznosi 7.872.022,85 KM sa uračunatim PDV-om.

Radovi su podijeljeni na dva lota. Prvi lot se sastoji od iskopa, izrade primarne podgradne glavne i servisne tunelske cijevi i početak radova, a drugi lot od ugradnje dijela sekundarne tunelske obloge.

"Izvođač je izabran u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci, a Euro-Asfalt je bio jedini ponuđač odnosno njima je jedino i upućen poziv za učešće budući da je sa ovom firmom zaključen osnovni ugovor za izvođenje prve faze radova", navedeno je u odluci Autocesta FBiH.

Podsjećamo, u septembru je objavljen tender za nastavak radova izgradnje tunela Hranjen, odnosno nastavak probijanja i izradu sekundarne obloge vrijedan oko 144 miliona KM.

Radovi na proboju tunela su djelimično izvršeni od strane prethodnog izvođača Euro-Asfalt. Probijeno je i podgrađeno 2.658,00 metara glavne tunelske cijevi i 2 527,00 metara servisne tunelske cijevi, što iznosi 48 % od ukupne dužine tunela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije