NA 30 GODINA

SBK dodjeljuje koncesiju za distribuciju gasa u Kiseljaku

31.10.2023. 11:41 / Izvor: Akta.ba
kiseljak

Ministarstvo privrede SBK javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju distributivnog sistema i distribuciju zemnog gasa na području općina Kiseljak.

Ministarstvo privrede Srednjebosanskog kantona objavilo je javni poziv za dodjelu koncesije za izgradnju distributivnog sistema i distribuciju zemnog gasa na području općina Kiseljak (po samoinicijativnoj ponudi).

Predmet koncesije je izgradnja javnog dobra distributivnog sistema gasovoda i distribuciju zemnog gasa na području općine Kiseljak (u daljnjem tekstu: koncesija).

Koncesija se dodjeljuje za period od 30 (trideset) godina od dana zaključivanja ugovora o koncesiji.

"Pravo sudjelovanja na javnom pozivu imaju pravne osobe osnovane u skladu sa posebnim zakonima Federacije Bosne i Hercegovine, za obavljanje djelatnosti koja je predmet poziva i imaju odgovarajuće stručna lica i opremu", navodi se u pozivu.

Koncesionar se obavezuje da će razraditi koncept i kapacitet distributivnog sistema gasovoda koji će izgraditi i kojim će obavljati distribuciju gasa. Također, u obavezi je da izradi projektnu dokumentaciju distributivnog sistema gasovoda, te pribavi sve potrebne dozvole za izgradnju riješiti imovinsko- pravne odnose prije ulaska u posjed. 

Koncesija se dodjeljuje prema sistemu D.B.O.T. (Design, Build, Operate, Transfer - projektuj, izgradi, upravljaj, prenesi), tako da će koncesionar, nakon proteka vremena na koje je dodijeljena koncesija, prenijeti izgrađene objekte, postrojenja i pripadajuću dokumentaciju u vlasništvo Srednjobosanskog kantona.

Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana objavljivanja poziva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije