put Lubnice-Jezerine

U Crnoj Gori otvoren tunel Klisura, gradila ga bh. firma

19.03.2024. 08:59 / Izvor: Akta.ba
cg

Dionicu i tunel obišli su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i saradnici.

Put Jezerine – Lubnice, dug 15 kilometara i tunel Klisura od 2,8 kilometara koji je gradila bh. firma Euro-Asfalt jučer su probno otvoreni za saobraćaj. 

Dionicu i tunel obišli su predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i saradnici.

"Veliko je je zadovoljstvo da ovaj dugoiščekivani projekat danas puštamo u probni rad. Pristupni putevi lokalni nisu na zavidnom nivou, međutim, radićemo na tome narednih mjeseci. Najbitnije je da je put, od Berana i vasojevićkog kraja, prema ostatku Crne Gore, to jest, Podgorici, skraćen za 30-40 minuta. To je velika i jako bitna vijest za ovaj kraj", kazao je Spajić.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović je rekao da su se radom komisije za tehnički prijem radova stekli uslovi da se od inspekcijskih organa dobiju rješenja o probnom radu puta od Jezerina do Lubnica i tunela Klisura.

"Radi se o dionici dugoj 15 kilometara, koju čini tunel dužine 2,8 kilometara. Ovo je izuzetno značajan objekat, koji skraćuje put od Berana do Kolašin za 40 kilometara. S obzirom da se radi o probnom radu, saobraćaj nije dozvoljen za teretna vozila i vozila za prevoz opasnih materija. Uložićemo veliki napor da što prije dobijemo upotrebnu dozvolu", kazao je Vuksanović.

Režim probnog rada podrazumijeva da će saobraćaj biti omogućen svakim danom u periodu od sedam do 18 sati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije