Općina Bihać podržava izgradnju nove zgrade Kantonalnog suda u Bihaću

31.05.2013. 15:06 / Izvor: eKapija.ba
Općina Bihać podržava izgradnju nove zgrade Kantonalnog suda u Bihaću

Delegacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća predvođena Fadilom Amdžić, potpredsjednicom VSTV zajedno sa Andrejem Mamontovim, ministrom pravde USK-a danas je razgovarala sa Emdžadom Galijaševićem, načelnikom Bihaća.

Delegacija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća predvođena Fadilom Amdžić, potpredsjednicom VSTV  zajedno sa Andrejem Mamontovim, ministrom pravde USK-a danas je razgovarala sa Emdžadom Galijaševićem,  načelnikom Bihaća. 

Na sastanku se razgovaralo o kupovini zemljišta za novu zgradu Kantonalnog suda u Bihaću , te rekonstrukciju zgrade Općinskog suda Bihać i Tužilaštva USK-a. Za ovaj projekat preko IPA fondova osigurano je 1,8 miliona eura, a Općina Bihać danas je još jednom potvrdila da će učiniti sve da se ova investicija realizira u Bihaću.

„Općina Bihać stoji na usluzi VSTV kada je u pitanju zemljište za novu zgradu Kantonalnog suda i tu smo ponudili jednu lokaciju u Borićima i sada je na Vladi USK-a da potvrdi ima li sredstva za kupovinu zemljišta. Ukoliko ima, Općina Bihać će učiniti sve da se dobiju sve neophodne dozvole i da radovi krenu što prije“, dodao je načelnik Galijašević.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije