Šipovo: Završni radovi na novoj zgradi opštinske administracije

23.12.2013. 11:52 / Izvor: Glas Srpske
Šipovo: Završni radovi na novoj zgradi opštinske administracije

U opštini Šipovo u toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Administrativnog centra, u šta će ukupno biti utrošno 1,25 miliona KM. Vrijednost investicije je 1.131.268 KM.

U opštini Šipovo u toku su završni radovi na izgradnji nove zgrade Administrativnog centra, u šta će ukupno biti utrošno 1,25 miliona KM.

Vrijednost investicije je 1.131.268 KM, a još oko 120.000 KM biće utrošeno za izgradnju pristupnog puta i parkinga, te za nabavku namještaja.

Radovi su počeli u oktobru prošle godine, a opština je novac obezbijedila kreditnim zaduženjem.

Načelnik opštine Milorad Ćirko pojasnio je da zgrada ima prizemlje i tri sprata i da će u njoj biti smještene opštinske i republičke institucije - Poreska uprava, katastar, Centar za socijalni rad, šalter sala i poštanski šalter.

"U toku su završni radovi, unutrašnji i uređenje okolnog prostora. Zadovoljni smo i dinamikom rada i kvalitetom. Nadamo se da će biti završeni do nove godine, tako da bismo trebali preseliti između Nove godine i Pravoslavne nove godine", rekao je Ćirko.

On je podsjetio da je zgrada opštine izgorjela u proteklom ratu i da je do sada opštinska administracija bila u objektu koji je prije 40 godina izgrađen za Šumsko gazdinstvo "Gorica".

"Ovo nije namjenski prostor, naš je objekat izgorio u ratu i mi smo ovdje skoro 15 godina. Nova zgrada je došla u teška vremena, ali se nije moglo više odugovlačiti. Jeste da košta i da sami finansiramo, ali je dugoročno rješenje", rekao je Ćirko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije