Ozvaničen početak gradnje poslovnice 'Elektrokrajine' u Ribniku

Investicije / PROJEKTI

Ozvaničen početak gradnje poslovnice "Elektrokrajine" u Ribniku

ZP "Elektrokrajina" Banja Luka danas je u Previji kod Ribnika ozvaničila početak građevinskih radova na izgradnji novog objekta Poslovnice preduzeća u Ribniku.

21.09.2014. 14:58 / Izvor: eKapija.ba

ZP "Elektrokrajina" Banja Luka danas je u Previji kod Ribnika ozvaničila početak građevinskih radova na izgradnji novog objekta Poslovnice preduzeća u Ribniku.

Svečano otkrivanje ploče za investiciju obavili su direktorica "Elektrokrajine“ Seka Kuzmanović i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

"Elektrokrajina" će investiciju u izgradnju novog modernog objekta bruto građevinske površine od 260 metara kvadratnih realizovati iz vlastitih sredstava u iznosu većem od 200.000 KM. Izvođač radova je preduzeće "Zidart“ iz Mrkonjić Grada, a rok za završetak radova je februar 2015. godine.

Direktorica "Elektrokrajine“ je prisutne zvanice upoznala da je prioritet preduzeća u proteklom periodu bio stvaranje uslova za stabilno i sigurno snabdijevanje potrošača električnom energijom kroz razvoj distributivne mreže.

"Realizacijom osnovnih zadataka na smanjenju distributivnih gubitaka i povećanju nivoa naplate električne energije "Elektrokrajina“ je poboljšala svoje poslovne rezultate. Time smo otvorili prostor i za ulaganja u nabavku novih kamiona i radne mahanizacije, kao i izgradnju novih objekata preduzeća u skladu sa prioritetima i potrebama“, istakla je Kuzmanovićeva.

Ona je najavila da će "Elektrokrajina“ u narednih mjesec dana položiti i kamene temeljce za izgradnju nove Poslovnice preduzeća u Čelincu i poslovne zgrade "Elektrodistribucije“ u Prnjavoru.

Igor Radojičić je pohvalio dosadašnje napore "Elektrokrajine“ na širenju poslovnih aktivnosti i izgradnji novih objekata, izražavajući uvjerenje da će građani Ribnika i okolnih opština dobiti reprezentativan objekat elektrodistrubucije.

Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević, koji je prisustvovao svečanosti, ocijenio je da "Elektrokrajina“ uspješno ostvaruje postavljene ciljeve i zadatke u korist potrošača električne energije.

Goran Savić, načelnik opštine Ribnik, izrazio je zadovoljstvo što su opština i radnici lokalne elektrodistribucije dočekali da se na Dan opštine Ribnik počne graditi novi daleko uslovniji objekat Poslovnice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije