Unapređenje turističke ponude: Za trim stazu bit će osigurano 63.573 KM

07.04.2015. 10:17 / Izvor: eKapija.ba
Unapređenje turističke ponude: Za trim stazu bit će osigurano 63.573 KM

Projekat "Unaprjeđenje i promocija turističke ponude" podrazumijeva izgradnju trim staze na Balkani u cilju razvoja sportsko rekreativnog turizma u dužini od 1.300 metara.

Projekat "Unapređenje i promocija turističke ponude", koji je izabran u sklopu četiri projektne inicijative međuopštinske saradnje u Bosni i Hercegovini izabrane su za finansiranje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), podrazumijeva izgradnju trim staze na Balkani u cilju razvoja sportsko rekreativnog turizma u dužini od 1.300 metara. Za njegovu realizaciju opština će obezbijediti 31.954 KM, a iz sredstava UNDP/ILDP-a će biti osigurano 31.619 KM što ukupno iznosi 63.573 KM. Ovbaj projekt radi opština Mrkonjić Grad  u saradnji sa opštinom Jajce.

''Realizacijom ovog projekta stvoriće se uslovi za unaprjeđenje turističke infrastrukture, kao i unaprjeđenje i promocija turističke ponude na području opštine Mrkonjić Grad i opštine Jajce povezivanjem i obogaćivanjem turističkih sadržaja'' , rekao je Goran Todorović direktor Agencije za privredni razvoj opštine Mrkonjić Grad.

Menadžerica ILDP projekta Aida Laković-Hošo istakla je da opštine često imaju zajedničke interese, ali i dijele slične probleme koje puno efikasnije mogu rješavati zajedno, te je zato međuopštinska saradnja dobro rješenje za poboljšanje postojećih usluga građanima.

Provedba odobrenih projekata će početi u aprilu 2015. godine i trajati do novembra 2015. godine. Vlada Švicarske putem ILDP-a učestvuje sa 278,091.01 KM, dok su opštine učesnice i drugi partneri u projektu osigurali 320,130.59 KM.

ILDP je zajednička inicijativa Vlade Švicarske i UNDP-a koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom pravde, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave RS i oba saveza opština i gradova. Projekt radi na jačanju sistema strateškog planiranja na lokalnom nivou u BiH, doprinoseći realizaciji lokalnih razvojnih strategija i unapređenju kvaliteta života građana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije