Za rekonstrukciju krova škole osigurano 80.000 KM

05.11.2015. 08:23 / Izvor: Akta.ba
Za rekonstrukciju krova škole osigurano 80.000 KM

Direktor firme Alternativa Salih Lemeš pojasnio je da će se radovi brzo odvijati, s obzirom da im i vremenski uslovi odgovaraju, te bi mogli biti završeni sredinom mjeseca.

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, direktor osnovne škole “Saburina” Rešad Fočo i direktor firme “Alternativa” d.o.o. Salih Lemeš, potpisali su jučer Sporazum o finansiranju rekonstrukcije krova škole “Saburina”, u vrijednosti od 80.000 KM.

Krov škole nalazi se u izuzetno lošem stanju i prema riječima direktora škole, stradao je još tokom ratnih godina, a od tada pa do danas nije urađena rekonstrukcija, nego samo sanacija postojećih oštećenja. Osim toga, pokrov je od kancerogenih materijala koji su se morali zamijeniti adekvatnim kako bi se osigurali što bolji uslovi za boravak i rad djece i nastavnika.

“ Konstrukcija krova je dotrajala i stara 90 godina, a kada se uradi rekonstrukcija bit ćemo 'mirni'' narednih 50 godina ,” kazao je Fočo. 

Direktor firme “Alternativa” Salih Lemeš pojasnio je da će se radovi brzo odvijati, s obzirom da im i vremenski uslovi odgovaraju, te bi mogli biti završeni sredinom mjeseca. “Projekat nije složen s obzirom da smo mi regionalni lider u oblasti pokrivanja i oblaganju fasada. Čast nam je što smo upravo mi izabrani da izvodimo radove u OŠ „Saburina“, a drago mi je da je projektom predviđeno najbolje tehničko rješenje koje će obezbijediti da krov još dugo godina bude funkcionalan,” kazao je Lemeš.

Osnovna škola "Saburina" je jedna od najstarijih škola u Sarajevu. Izgrađena je 1926. godine, a zbog velikog priliva učenika 1960. godine dograđen je objekat B. Ukupna korisna površina školskog prostora je oko 3000 m2.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije