RS će dobiti najsavremeniji Klinički centar u regionu

13.07.2016. 08:46 / Izvor: Akta.ba
RS će dobiti najsavremeniji Klinički centar u regionu

U Nevesinju je izgrašena nova bolnica, kao i u Bijeljini, te da se radi rekonstrukcija svih zdravstvenih objekata širom RS-a.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Draganom Bogdanićem i direktorom Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Darkom Tomašem, obišla je gradilište Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Predsjednica je izrazila zadovoljstvo dinamikom i obimom radova na jednom od najambicioznijih projekata u zdravstvu u cijeloj regiji, saopćeno je na sajtu Vlade RS-a.

"Južno krilo ovog objekta je već samo po sebi impozantan objekat, a nakon što se završi izgradnja Sjevernog krila i rekonstrukcija Centralnog medicinskog bloka UKC-a Republike Srpske i objedine sve službe u jednom modernom objektu, moći ćemo da kažemo da smo ispunili sve svoje ciljeve", rekla je predsjednica Cvijanović. 

Predsjednica Vlade je naglasila da, ako se uzme u obzir to što se u Nevesinju izgradila nova bolnica, kao i u Bijeljini, te da se radi rekonstrukcija svih zdravstvenih objekata širom Srpske i da je donesena odluka za izgradnju nove bolnice u Istočnom Sarajevu, može se reći da su postignuti dobri rezultati u ovoj oblasti. 

"Imamo velika očekivanja za ovaj projekat i ovaj objekat. On će značiti značajno unapređenje u zdravstvenom sektoru. To će morati podrazumijevati i nove prakse i novi način organizovanja i novo ponašanje menadžmenta, a sve na usluzi pacijentima", rekla je predsjednica Cvijanović. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije