Sarajevo dobija treći McDonald's restoran

08.12.2016. 09:56 / Izvor: N1

Treći restoran popularnog lanca brze hrane McDonald's u Sarajevu bi trebao biti završen polovinom naredne godine.

Treći restoran popularnog lanca brze hrane McDonald's u Sarajevu bi trebao biti završen polovinom naredne godine, potvrđeno je to za N1.

Direktor marketinga i komunikacija Adi Hadžiarapović je kazao za N1 kako izgradnja još nije počela, kao i da su tek dobili urbanističku dozvolu.

"Potrebno je pripremiti svu ostalu dokumentaciju kako bismo dobili građevinsku dozvolu i nadamo se da će se to dogoditi početkom iduće godine, ako sve bude išlo po planu", istakao je Hadžiarapović za N1.

Nakon izdavanja građevinske dozvole, potrebno je tri do četiri mjeseca da restoran bude operativan i iz McDonalds'a se nadaju da će to biti polovinom naredne godine.

Novi restoran McDonald'sa će konceptualno biti isti kao u Nedžarićima, odnosno "Drive", i radit će 24 sata, a što se tiče enterijera, trenutno o izgledu usaglašavaju sa McDonald'som.

Pored navedenog, novi restoran će imati nešto što nemaju ostali restorani i bit će digitaliziran, odnosno posjedovat će virtuelnu igraonicu, a postojat će i mogućnost digitalnog naručivanja posredstvom bankovnih kartica za one koji to žele.

Direktor marketinga i komunikacija McDonald'sa nam je rekao i kako će biti 30-ak novih radnih mjesta, odnosno stalno zaspolenih.

''Prema provedenoj korekciji plana, predmetna lokacija za izgradnju restorana nalazi se na slobodnoj površini uz Alipašinu ulicu, odnosno na prostoru između benzinske stanice Energopetrol i skretanja prema Zetri iz Alipašine ulice'', kazali su ranije za N1 iz Općine Centar.

Pogledajte najvjerovatniji eneterijer novog objekta kod Olimpijske dvorane Zetre:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije