Sarajevo Waves uskoro otvara šoping centar

24.03.2017. 13:44 / Izvor: Akta.ba

U okviru stambeno poslovnog kompleksa Sarajevo Waves uskoro će biti otvoren šoping centar.

U okviru stambeno poslovnog kompleksa Sarajevo Waves uskoro će biti otvoren šoping centar.

Kompleks se nalazi u zelenoj oazi grada Sarajeva, neposredno pored rijeke Željeznice sa pogledom na Igman i Bjelašnicu. Novu dimenziju stanovanja čine pet stambeno poslovnih zgrada i zgrada šoping centra. Vrijednost investicije je 50 miliona konvertibilnih maraka. Dosad je unutar kompleksa izgrađena je stambeno poslovna zgrada, Sarajevo Waves 1, šoping centar je u završnoj fazi a izgradnja druge stambene jedinice planirana je za april 2017. godine.

Izgradnja šoping centra počela je u decembru prošle godine i ukupna vrijednost zgrade je dva miliona konvertibilnih maraka.

Šoping centar treba stvoriti sve potrebne uslove za kvalitetan i moderan način življenja unutar kompleksa Sarajevo Waves, te osigurati kapacitete za svakodnevne aktivnosti djece ali i odraslih. Restorani, igraonice i marketi samo su neki od dogovorenih sadržaja, a u fazi pregovora su i fitness centar, frizerski salon, saloni za namještaj i drugi popratni sadržaji.  Ukupna površina centra je 1.200 metara kvadratnih.

"Objekat smo radili najkvalitetnijim materijalima praćenim svjetskim dizajnom i arhitekturom. Fasadna obloga od drveta i valovite terase samo su neki od elemenata koji prate standarde kompleksa Sarajevo Waves", kazao je inženjer izgradnje Edin Bidžević.

Kazao je da se nadaju da će radovi teći po planu, te da će domaća firma Butmir kao i dosad opravdati njihova očekivanja i uz državne institucije ispoštovati postavljene rokove.

Firma Compact Invest potpisala je ugovor sa domaćim trgovačkim lancem Amko komercom. Iz kompanije Compact Invest poručuju da su otvoreni za sve dobre ideje i saradnju od partnera i prijatelja kompanije.

Zvanično otvorenje šoping centra planirano je za početak jula 2017. godine, saopćeno je iz Sarajevo Wavesa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije