Emir Granov: Projekat Sunnylanda se širi na dodatnih 36.000 kvadrata

14.12.2017. 11:39 / Izvor: Akta.ba
Emir Granov: Projekat Sunnylanda se širi na dodatnih 36.000 kvadrata

U 2016. godini Sunnyland je investirao oko 12 miliona, zaposleno je oko 80 radnika a u narednom periodu planiraju još veće investicije.

Investitori traže povoljan poslovni ambijent i stabilnu političku situaciju, a najvažnije je uvjeriti ih da je njihova investicija u BiH sigurna.

Dio njih je skeptičan, ali se 50 posto odluči reinvestirati. Jedan takav primjer i kompanija Sunnyland čiji su investitori reinvestirali dio dobiti u izgradnju dodatnog sadržaja u obliku vanjskih igraonica i klizališta, a planirano je i dodatno širenje.

Emir Granov, jedan od investitora Sunnylanda kazao je da je da ovo samo prva faza, od predviđenih tri koja podrazumijeva proširenje ugostiteljskih i hotelskih sadržaja sa rekreacionim atrakcijama.

"Mi imamo velike planove u vezi ovog lokaliteta. Pored ovih 19.000 kvadrata, površina na kojoj se trenutno nalazi Sunnyland, mi imamo u vlasništvu još 36.000 kvadrata koji se naslanjaju na ovu parcelu", kazao je Granov za portal Akta.ba, podsjećajući da osim na Trebeviću realizuju projekte i na lokalitetu Igmana. 

U 2016. godini Sunnyland je investirao oko 12 miliona KM, zaposleno je oko 80 radnika, a u narednom periodu planiraju još veće investicije jer su u planu projekti puno veći od ovog.

Govoreći o isplativosti investicije kaže da niko ne očekuje da se projekti odmah isplate.

"Ovo je jedna dugoročna investicija s dugoročnim povratom, tako da smo do sada veoma zadovoljni radom i odzivom građana i nadamo se da će se investicija isplatiti", rekao je Emir Granov.

Ističe da je u svemu bitan lokalni momenat, neko ko će na adekvatan način uputiti stranu investiciju jer nismo jednostavna država. "Bitno je privući stranu investiciju i mi smo u tome imali dobar lokalni tim ljudi, počevši od Dubos Consultinga, ali i lokalne institiucije koje su prepoznali ovu investiciju", zaključio je Granov.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije