CEO konferencija u Banjoj Luci okupila 300 učesnika

04.12.2017. 07:58 / Izvor: Akta.ba
CEO konferencija u Banjoj Luci okupila 300 učesnika

Pet godina nakon osnivanja, CEO konferencija je postala projekat koji je osvojio pažnju cijele regije te okupio više od 300 mladih.

Pet godina nakon osnivanja, CEO konferencija je postala projekat koji je osvojio pažnju cijele regije te okupio više od 300 mladih u organizaciji konferencija u četiri države, 300 kompanija koje su podržale autentičnost konferencije, 150 jedinstvenih govornika koji su svoje priče o uspjesima popločanim padovima i usponima ispričali pred više od 10.000 učesnika. Ove značajne brojke danas su se još uvećale, nakon održane CEO konferencije u Banjoj Luci.

Na CEO konferenciji, učesnici su imali priliku poslušati životne i karijerne priče uspješnih ljudi iz raznih oblasti koji rade i grade svoju budućnost upravo ovdje u Bosni i Hercegovini. CEO Banja Luka je održana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci sa blizu 300 učesnika, te je iznova dokazala da se trud, rad, zalaganje isplati, te kroz inspirativne govornike potakla na proaktivnu ulogu mladih u kontekstu njihovih karijera.

Učesnicima su se obratili Danijela Topić, predsjednik Omladinskog savjeta Republike Srpske i direktor firme Lucido D.O.O., Zoran Vučenović, direktor prodaje Društva za zastupanje u osiguranju WVP a.d. Banja Luka, koje je član WVP grupacije iz Austrije, Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik medijskog projekta BUKA, Danijela Bašić, menadžer za ljudske resurse u EuroExpress-u. Na konferenciji će svoja iskustva prenijeti i Nemanja Majdov, odvajač zlata na Svjetskom šampionatu u džudou i jedan od najmlađih šampiona svijeta, John Crwovner, programski savjetnik u CARE International Balkans, te Una Dakić i Lazar Stanišljević, osnivači LU Architects-a, dizajnerskog studia orijentisanog na specifičan pristup dizajnu.

CEO konferencija je i danas uspjela pobiti ustaljene stereotipe o uspjehu u BiH. Pokazala je da  su mladi Bosne i Hercegovine proaktivni, spremni da rade na sebi, spremni da stoje iza svojih ideja, spremni da budu pokretači promjena u društvu i spremni da zajedno kreiraju ljepšu budućnost u našoj zemlji.

Kao i od samog početka Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje CEO konferenciju u saradnji sa 7 regionalnih ekonomskih fakulteta i Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske.

Ovogodišnji suorganizatori CEO konferencije su Sberbank BH i Sol Azur & Buenavista, a partneri Mistral, Coca – Cola HBC B-H, EuroExpress, Inside by Ećo, ID-S Consulting, Institut za razvoj mladih – KULT, MANIA, PwC Bosna i Hercegovina, Violeta, Blow Up, AT Store, Bimal, Vijeće stranih investitora u BiH, Centar za promociju civilnog društva – CPCD, Centar za poslovnu edukaciju, Klas, Sunnyland, Stomatološka ordinacija "dr Muhamed Tafi“, UN – Volonteri Ujedinjenih nacija, Vispak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti