Tekton počinje izgradnju zgrade sa 20 stanova u Vlasenici

14.02.2018. 13:01 / Izvor: Akta.ba
Tekton počinje izgradnju zgrade sa 20 stanova u Vlasenici

Načelnik Kraljević naglasio je da je ovo veliki korak u rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja kategorija izbjeglih i raseljenih lica.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević održao je danas sastanak sa predstavnicima Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske i banjalučke građevinske firme "Tekton", na kojem se govorilo o izgradnji stambene zgrade sa 20 stanova, ukupne vrijednosti 1.014.000 KM. Stanovi su namijenjeni za smještaj izbjeglih i raseljenih, odnosno interno raseljenih lica na području ove opštine.

Vlasenica je jedna od devet opština i gradova u Republici Srpskoj u kojima će, u okviru Potprojekta BH3 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, biti izgrađeno ukupno 284 stana za ovu namjenu, a sredstva je obezbijedilo Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je da je učešće Opštine u ovom projektu, uz obezbijeđenu lokaciju i potrebnu dokumentaciju, rješavanje komunalne infrastrukture, pristupnih puteva, snabdijevanja električnom energijom.

Načelnik Kraljević naglasio je da je ovo veliki korak u rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja kategorija izbjeglih i raseljenih lica, dodajući da trenutno u opštini Vlasenica ima oko 470 porodica iz kategorije raseljenih, interno raseljenih lica i povratnika, kojima je potrebno riješiti stambeno pitanje.

Nakon sastanka, predstavnici resornog ministarstva i "Tektona", zajedno sa rukovodstvom opštine, obišli su lokaciju predviđenu za izgradnju objekta u vlaseničkom naselju Toplik.

Radove na izgradnji objekta, koji će prema ugovoru trajati 333 dana, firma "Tekton" iz Banjaluke počeće u narednim danima, čim to vremenski uslovi dozvole.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije