Bosman završava radove na redovnom održavanju saobraćajnica u Centru

24.04.2018. 10:01 / Izvor: Akta.ba
Bosman završava radove na redovnom održavanju saobraćajnica u Centru

U budžetu Općine Centar za ovu godinu za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lokalnih ulica planiran je iznos od 1.920.000 KM.

Na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar, radnici građevinske firme "Bosman" su krajem prošle sedmice započeli sa sanacijom oštećenja na kolovozu u Ulici Patriotske lige od raskrsnica sa Nahorevskom ulicom prema Rekreativno zabavnom centru "Pionirska dolina".

Prema planu redovnog održavanja ulica u Centru, kojeg su zajednički sačinili Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar i pomenuta građevinska firma, tokom aprila trebalo bi da budu okončani radovi na sanaciji kolovoza u sljedećim ulicama: Dalmatinska, Buka, Mejtaš, Mehmed-paše Sokolovića (Mjesna zajednica "Mejtaš-Bjelave"), Zaima Šarca i Bardakčije (Mjesna zajednica "Bardakčije"), Koševo i Džidžikovac (Mjesna zajednica "Džidžikovac-Koševo I"), Zaima Šarca, Bolnička, Čekaluša, Koševo, Višnjik i Hazima Šabanovića (Mjesna zajednica "Park-Višnjik"), Asima Ferhatovića (Mjesna zajednica "Koševo II"). 

Radovi na redovnom održavanju na pomenutim lokacijama podrazumijevaju sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije.

U budžetu Općine Centar za ovu godinu za izgradnju, rekonstrukciju i sanaciju lokalnih ulica planiran je iznos od 1.920.000 KM, dok je za istu namjenu za nekategorisane ceste planiran iznos od 690.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije