Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen 4.marta

22.02.2019. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen 4.marta

Početak radova na tunelu Hranjen kao dijelu buduće dionice brze ceste Goražde - Sarajevo formalno će biti ozvaničen 4. marta u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

Početak radova na tunelu Hranjen kao dijelu buduće dionice brze ceste Goražde - Sarajevo formalno će biti ozvaničen 4. marta u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, povrđeno je na današnjem sastanku organizacionog odbora za obilježavanje ovog datuma u BPK Goražde.

 Na sastanku je utvrđen konačan višednevni program kojim će jedan od najznačajnijih datuma biti obilježen u ovom dijelu BiH.  

"Formalno ozvaničenje početka radova na tunelu Hranjen održat će se u ponedjeljak 4. marta. To je jedna koordinirana aktivnost s JP Autoceste koje je i investitor u okviru ovog projekta", kazao je predsjednik organizacionog odbora, premijer BPK Goražde Emir Oković.

Po njegovim riječima, programskim sadržajima koji će se odvijati u sve tri lokalne zajednice BPK, uz građane i predstavnike javnog života kantona, prisustvovat će i istaknuti gosti.

"Tradicionalno će biti održana svečana akademija na kojoj će o značaju ovog datuma govoriti Miro Lazović. Ono što je uvijek prepoznatljivo tokom ovih obilježavanja jeste i školski aktivizam, odnosno prigodno obilježavanje unutar sistema obrazovanja", kazao je premijer Oković.

Pored sportskih događaja, u dijelu kulturnog programa u Centru za kulturu Goražde, 4. marta bit će izvedene dvije pozorišne predstave, za djecu „Bajka o izgubljenom vremenu“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara i za odrasle predstava "Fistik" Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije