Prvi Međunarodni sajam nekretnina u Banjaluci ispunio očekivanje​

27.11.2017. 11:50 / Izvor: Fena
Prvi Međunarodni sajam nekretnina u Banjaluci ispunio očekivanje​

Prvi Međunarodni sajam nekretnina i investicija u Banjaluci ispunio je očekivanja, a naredni će biti održan 4, 5. i 6. septembra 2018. godine.

Prvi Međunarodni sajam nekretnina i investicija u Banjaluci ispunio je očekivanja, a naredni će biti održan 4, 5. i 6. septembra 2018. godine, rekao je Srni organizator Predrag Tešić.

Tešić je naveo da je prvi sajam, koji je zatvoren juče, okupio 50 izlagača i još stotinjak institucija i kompanija kroz učešće na pratećim sajamskim panel-diskusijama.

On je potvrdio da je u okviru Sajma osnovano Udruženje "Posrednici u prometu nekretnina Republike Srpske" čiji je cilj unapređenje i razvoj tržišta nepokretnosti u Srpskoj. 

Tešić, koji je i idejni tvorac Sajma, naglasio da je tokom trodnevne manifestacije pokrenuta inicijativa Ministarstvu trgovine i turizma Srpske za usvajanje zakona o posredovanju i zakupu nekretnina.

"Taj zakon je usvojen u Hrvatskoj 2007. godine, a u Srbiji 2013. godine, a naša je želja da bude usvojen i u Srpskoj", kaže Tešić. 

On je istakao da je manifestacija zatvorena uručivanjem nagrada i da je Jezero proglašeno za investitore najprivlačniju opštinu iz reda izrazito nerazvijenih, Pelagićevo iz reda nerazvijenih, Višegrad iz reda srednje razvijenih i Mrkonjić Grad iz reda razvijenih.


Kompanija "Sector security" proglašena je za najboljeg izlagača, "Aragosta invest" za najboljeg investitora u građevinarstvu, a "Elta kabel" za najboljeg investitora u oblasti novih tehnologija. 

Nagrađeni su i "ACS studio" za najbolji projektni studio, "Senzor nekretnine" za najbolju agenciju za nekretnine, "Trio trade" za najbolji poslovni poduhvat i grad Trebinje za najprivlačniji grad za investitore iz oblasti turizma.

Tešić je rekao da su tokom trodnevnog programa prezentovani potencijali Republike Srpske i lokalnih zajednica za investicije, projekti građevinskih kompanija i programi institucija na svim nivoima koji se tiču ove oblasti. 

Na Sajmu su se predstavile i banke, osiguravajuće kuće, projektni biroi, agencije za promet nekretnina i drugi subjekti iz branše. 

Slični sajmovi održavaju se u Beogradu, Zagrebu, Budvi, Moskvi, Minhenu i Nici. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije