Radi se studija izvodljivosti za izgradnju žičare na Nahorevu

Investicije / PROJEKTI

Radi se studija izvodljivosti za izgradnju žičare na Nahorevu

02.10.2019. 10:24 / Izvor: Akta.ba

Nakon što je završena tenderska procedura IPSA Institut d.o.o. Sarajevo radit će studiju izvodljivosti za izgradnju žičare na lokalitetu Nahorevo - Nahorevska brda, saznaje Akta.ba.

Obzirom da je ponuda ponuđača IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, ocijenjena kao prihvatljiva, Komisija za nabavku usluga roba, vršenju usluga i izvođenje radova Općine Centar predložila je prihvatanje ponude kao najpovoljnije za nabavku usluga izrade studije izvodljivosti za izgradnju žičare na lokalitetu Nahorevo - Nahorevska brda.

Ukupna cijena ponude je 15.993,15 KM sa PDV-om.

Rok za izvršenja usluge je 60 dana i način plaćanja 60 dana.

Na natječaju su se još nadmetali Institut za građevinarstvo IG d.o.o. Banja Luka i Design&QC d.o.o. Sarajevo, ali su njihove ponude ocijenjene neprihvatljivim.

Podsjećamo, Općina Centar već neko vrijeme pored Trebevićke, radi na projektu izgradnje još jedne žičare kabinskog tipa u Sarajevu koja bi išla od stadiona Koševo, odnosno od bolnice Jezero do Nahorevskih brda.

U okviru samog projekta planirani su mnogobrojini sadržaji kao što je izgradnja sportsko-rekreativnog kompleksa za pratećim ugostiteljskim sadržajima.

Finansiranje projekta obezbijedilo bi se kroz budžet Općine Centar, putem privatnog kapitala i EU fondova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije