Rekonstrukcija i proširenje ulice Rasima Turkušića u naselju Švrakino Selo

06.10.2021. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija i proširenje ulice Rasima Turkušića u naselju Švrakino Selo

U naselju Švrakino Selo u toku su završni radovi na rekonstrukciji i proširivanju dijela ulice Rasima Turkušića.

U naselju Švrakino Selo u toku su završni radovi na rekonstrukciji i proširivanju dijela ulice Rasima Turkušića, kojom se odvija javni gradski prevoz, a gdje je u prošloj godini prošireno i asfaltirano oko 300 metara saobraćajnice da bi se osigurala sigurnost u saobraćaju.

Radovi se izvode u sklopu LOT - 1 programa investicionog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta na području općine Novi Grad Sarajevo, kojim je obuhvaćena sanacija, rekonstrukcija i asfaltiranje 15 ulica u vrijednosti oko 547.000 KM.

Ovim radovima prošireno je još oko 300 metara ceste, riješene su površinske vode, urađena je drenaža, postavljeni su ivičnjaci, izvršeno tamponiranje, a u narednim danima uslijedit će asfaltiranje kolovoza. 

Ulica Rasima Turkušića kojom se odvija minibuski saobraćaj bila je uska i nepristupačna za mimoilaženje vozila, njenim proširenjem omogućeno je lakše odvijanje saobraćaja.

Općina Novi Grad kontinuirano iz budžeta godišnje izdvaja oko 1,5 milliona konvertibilnih maraka za sanaciju, rekonstrukciju i asfaltiranje ulica, ali i proširenje glavnih naseljskih saobraćajnica, naročito onih kojima se gradski prevoz odvija kombi vozilima, kako bi se građanima osigurali što bolji uslovi za pješački i motorni saobraćaj.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije