Rekonstrukcija vrtića Lužani još uvijek na čekanju, problem sa tenderima

05.09.2018. 10:15 / Izvor: Akta.ba
Rekonstrukcija vrtića Lužani još uvijek na čekanju, problem sa tenderima

Sredstva za njegovu obnovu u iznosu od 800.000 KM davno su obezbijeđena i prebačena Općini Ilidža.

Prije dvije godine otvoren je rekonstruisani dio objekta vrtića Lužani na Ilidži na radost mnogih roditelja, međutim preostali dio objekta koji bi puno značio da se stavi u upotrebu za lokalno stanovništvo još je u ruševnom stanju, piše Oslobođenje.

Sredstva za njegovu obnovu u iznosu od 800.000 KM davno su obezbijeđena i prebačena Općini Ilidža, ali još nije urađen glavni projekat kako bi se mogao izabrati izvođač radova i krenuti u obnovu.

Prema Sporazumu o realizaciji projekta rekonstrukcije, Zavod za izgradnju KS-a bio je zadužen da pripremi tendersku dokumentaciju i izradi zadatak za glavni projekat svih faza rekonstrukcije, uključujući projekat centralne kuhinje koja je namijenjena proizvodnji hrane za sve vrtiće u KS-u.

Tako je nakon izrade projektnog zadatka objavljen tender za izradu glavnog projekta početkom juna, međutim, on je poništen 16. augusta iz razloga što nijedna od primljenih ponuda nije bila prihvatljiva.

"Potrebno je ponovo raspisati tender za pribavljanje glavnog projekta rekonstrukcije svih faza, izabrati proj ektantsku firmu i uraditi reviziju, te dostaviti Općini Ilidža na raspisivanje tendera za izbor izvođača radova. Početak radova će zavisiti od ovih postupaka", kazali su u Zavodu za izgradnju KS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije