Investicije / NEKRETNINE

U avgustu otvaranje zelene pijace na Alipašinom Polju

07.02.2008. 09:51 / Izvor: Oslobođenje

Na Alipašinom Polju bi u aprilu trebala početi izgradnja zelene pijace, na mjestu gdje se sada nalaze improvizovani štandovi, koji će biti uklonjeni. Nedavno je objavljen konkurs o slobodnom prostoru u B fazi s ciljem izgradnje pijace. Komisija Općinskog vijeća Novog Grada je prostor dodijelila firmi "Senabil" d.o.o., koja u roku od dva mjeseca treba izraditi projekat, nakon čega će dobiti građevinsku dozvolu Općine.

"Po dobijanju dozvole za građenje, firma "Senabil", koja je investitor projekta, obavezala se da će u roku od tri mjeseca izgraditi pijacu, a nakon izvršenog tehničkog prijema u roku od mjesec pijaca će biti otvorena, dakle, u avgustu", kazala je Naliha Šabanović iz Službe za informisanje Općine, dodajući da će pijaca biti smještena na 378 kvadratnih metra.

U zatvorenom dijelu biće postavljene tezge za prodaju mesa, mesnih prerađevina i mliječnih proizvoda, a tu će se nalaziti i magacin, gril, bosanska kafana i toalet. U otvorenom dijelu, koji će biti natkriven, prodavaće se voće i povrće.

Mišljenja prodavača koji imaju improvizovane štandove na ovom prostoru su podijeljena. Jedni s nestrpljenjem očekuju izgradnju nove pijace, a drugi smatraju da će cijene za iznajmljivanje tezgi u novoj pijaci biti previsoke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije