U Bužimu otvoren novoizgrađeni kružni tok i trg

13.11.2020. 10:13 / Izvor: Akta.ba
U Bužimu otvoren novoizgrađeni kružni tok i trg

Svečanost je bila nezvanična i provedena je uz poštivanje epidemioloških mjera.

Na novoizgrađenom kružnom toku i trgu u Bužimu je priređena svečanost - podizanje državne zastave, zastave općine i 505. viteške brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH).

Svečanost je bila nezvanična i provedena je uz poštivanje epidemioloških mjera. Zastave su podigli dobitnici "Zlatnog ljiljana" predvođeni Safetom Isakovićem Džidžom, predsjednikom Udruženja zlatnih ljiljana Bužim, saopćeno je iz ove općine.

"Najzaslužniji za gradnju trga i kružnog toka na Bužimskoj zaobilaznici je načelnik općine Mersudin Nanić koji je snažno lobirao da se ostvari ovaj projekat", poručili su. 

Načelnik se zahvalio svima koji su dali svoj doprinos u gradnji trga i zaobilaznice, te najavio nove projekte. Očekuje u narednom periodu da će biti okončani i ostali radovi, poput popločavanja, ozelenjavanja trga i drugih detalja koji će ih krasiti, saopćili su iz Općine Bužima.

Podsjetimo, ugovor za kružni tok potpisan je na Dan Općine Bužim u vrijednosti oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka, a finansiran je iz budžeta JP Ceste FBiH. Radovi su trajali pet mjeseci.

Ukupna vrijednost ovog uređenja trga iznosi 379.942,76 KM, a najvećim dijelom finansira se preko Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, dok je jedan dio obezbijeđen i iz budžeta Općine Bužim.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije