UNDP odobrio 24.000 KM za projekat čišćenja kanalizacionog sistema u Olovu

07.04.2015. 08:29 / Izvor: eKapija.ba
UNDP odobrio 24.000 KM za projekat čišćenja kanalizacionog sistema u Olovu

Izvođač radova je "Delta Petrol" iz Kaknja dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti JKP "Bioštica" i Općina Olovo zajedno sa inžinjerima UNDP-a. Vrijednost ugovora je 24.000 KM, radovi bi trebali biti završeni u narednih mjesec dana.

Predstavnici UNDP-a na sastanku sa predstavnicima Općine Olovo i JKP ”Bioštica” nedavno su dogovrili konačnu realizaciju projekta čišćenja kanalizacionih sistema, koji su začepljenji usljed majski poplava 2014.god.

Prema riječima Nedima Đipe predstavnika UNDP-a Sarajevo koji je zadužen za operativni dio poslova na čišćenju kanalizacionog sistema u Olovu, Općini Olovo je odobrena realizacija projekta za čišćenje kanalizacionog sistema pored ostalih sedam općina iz BiH.

Izvođač radova je "Delta Petrol" iz Kaknja dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti JKP “Bioštica“ i Općina Olovo zajedno sa inžinjerima UNDP-a. Vrijednost ugovora je 24.000 KM, radovi bi trebali biti završeni u narednih mjesec dana. Pored pomenutog prema riječima Safeta Kule službenika Općine Olovo u toku je kandidovanje projekta sanacije korita i obale rijeke Stupčanice na ulazu u naselje Karagino Polje.

Predstavnici UNDP-a su se na licu mjesta uvjerili u štete koje je do sada izazvala nabujala Stupčanica. Sa svakim novim padavinama i porastom nivoa vodostaja, Stupčanica na ovom lokaliteteu prijeti da ugrozi putnu komunikaciju i stambene objekte. Ukoliko ovaj projekat bude odobren riješio bi se višegodišnji problem regulacije Stupčanice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije