Završni radovi na rekonstrukciji sarajevskog parka At Mejdan

11.11.2019. 08:35 / Izvor: Akta.ba
Završni radovi na rekonstrukciji sarajevskog parka At Mejdan

Prethodno je KJKP Park Sarajevo uklonilo četiri stara stabla katalpi, a preduzeće Rad izvršilo proširenje trotoara.

Završena je rekonstrukcija parka At Mejdan. Novo šetalište, 13 novih stabala, dodatnih 800 kvadrata travnjaka, deset novih parkovskih klupa i korpe za sitni otpad rezultat su obnove ovog dijela grada.

Prethodno je KJKP Park Sarajevo uklonilo četiri stara stabla katalpi, a preduzeće Rad izvršilo proširenje trotoara, izgradnju šetališta i uklanjanje betonske površine uz rub zelene površine. Radove finansira Općina Stari Grad Sarajevo.

U sklopu šetališta preduzeće Park zasadilo je 13 novih stabala koja će već s proljeća svojim krošnjama praviti hlad šetačima i prolaznicima.

Na prostoru nekadašnje betonske površine jedinica Parka specijalizovana za izgradnju novih zelenih površina izgradila je novih 800 kvadrata travnjaka čime je park At Mejdan bogatiji za novu travnu površinu.

Zasađena je i živa ograda, a unutra parka postojeće sadnice ukrasnog grmlja su orezane i pripremljene za zimski period. Orezana su i velika, postojeća stabla platana i kestena kao i drugog drveća koje se nalazi u sklopu parka.

At Mejdan uskoro će biti bogatiji i za deset novih parkovskih klupa i isto toliko korpi za sitni otpad, a bit će postavljena u info tabla o pravilima korištenja parkovskih površina.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije