Regulacionim planom Sedrenik predviđena izgradnja 25 stambenih objekata

21.10.2020. 16:45 / Izvor: Akta.ba
Regulacionim planom Sedrenik predviđena izgradnja 25 stambenih objekata

Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo izradio je osnovnu Koncepciju Regulacionog plana Sedrenik.

Na osnovu Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana Sedrenik, Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo izradio je osnovnu Koncepciju Regulacionog plana Sedrenik.

Plan je urađen s ciljem urbanog uređenja, kvalitetnog i racionalnog organizovanja, zaštite i korištenja prostora, a na način da su analizirani urbanističko-arhitektonski parametri stvarnog stanja na terenu i obezbijeđeni uslovi za integraciju, rekonstrukciju i zamjenu zatečenog građevinskog fonda, te prema prostornim mogućnostima obezbijeđeni uslovi za novu gradnju,  navode iz Općine Stari Grad.

Planom se predviđa izgradnja 25 individualnih stambenih objekata, u vidu zamjenske i nove izgradnje, pretežno u nizovima, prosječne spratnosti S+P+1 (maximalno tri vidljive etaže sa niže kote terena), kao i mogućnost interpolacije objekata individualnog stanovanja na slobodnim parcelama, prema prostornim mogućnostima i potrebama vlasnika istih, a prema naprijed navedenoj spratnosti.

Na zemlji koja je u vlasništvu Općine Stari Grad, predviđena je izgradnja 5 kolektivnih stambenih objekata spratnosti P+3 (četiri vidljive etaže sa niže kote terena), u skladu s prostornim mogućnostima parcele i udaljenosti od postojećih susjednih objekata. 

Takođe na istim parcelama predviđena je i izgradnja jednog poslovnog objekta spratnosti P+1.

U prizemljima ovih objekata mogu se predvidjeti poslovni sadržaji u skladu sa tlocrtnim površinama objekata i mogućnošću parkiranja osobnih i drugih vozila, u skladu sa važećim tehničkim normativima.

Javni uvid u osnovnu Koncepciju Regulacionog plana Sedrenik trajat će narednih 15 dana, a za 05. novembar 2020. godine zakazana je javna tribina.

Javna tribina održat će se u 14,00 sati u prostorijama MZ Sedrenik, uz obavezno poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera i ograničen broj učesnika u zatvorenom prostoru (30), ističu iz Općine Stari Grad.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije