Turistički kompleks Zelengora 2: Na prodaju novih 35 parcela za izgradnju vikend kuća

24.11.2022. 11:59 / Izvor: Akta.ba
zelengora

Opština Kalinovik raspisala je oglas o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana "Turističkog kompleksa Zelengora 2".

Opština Kalinovik raspisala je oglas o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta putem usmenog javnog nadmetanja-licitacije u okviru Regulacionog plana „Turističkog kompleksa Zelengora 2", saznaje Akta.ba.

Riječ je o prodaji 35 parcela. Površine parcela kreću se od 164 m2 do 1.906 m2 a njihova cijena od 30 KM m/2 do 102 KM m/2.

Na zemljištu koje je predmet prodaje predviđena je izgradnja vikend kuća i objekata pratećeg sadržaja za turizam.

Investitori su na ovom zemljištu dužni platiti naknadu za pogodnosti tzv. jednokratnu rentu i naknadu troškova uređenja građevinskog zemljišta prema korisnoj površini objekta u postupku izdavanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole.

Prodaja neizgrađenog građevinskog zemljišta izvršit će se putem usmenog javnog nadmetanja - licitacijom koja će se održati dana 08.12.2022. godine u zgradi opštine Кalinovik.

Podsjećamo, Načelnik opštine Kalinovik Radomir Sladoje nedavno je kazao da je do sada, u prvoj fazi, prodato 35 lokacija na Zelengori.

"Radi se o projektu od velikog značaja za našu opštinu, ali i budućnost Republike Srpske, posebno Hercegovine", rekao je tada Sladoje.

Prethodno je bio raspisan poziv za prodaju 100 parcela koje su u okviru druge faze ovog projekta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije