Investicije / PROJEKTI

Više od milion KM za sufinansiranje projekata institucija kulture

03.10.2018. 08:26 / Izvor: Fena

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić i ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović potpisat će danas u Sarajevu ugovore o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata s predstavnicima četiri institucije kulture.

Ugovore će potpisati predstavnici Arhiva BiH, Zemaljskog muzeja BiH, Historijskog muzeja BiH i Olimpijskog muzeja, a odobreno je ukupno 1.100.000 KM, od čega za Zemaljski muzej BiH 500.000, Historijski muzej BiH i Olimpijski muzej u Sarajevu 250.000 i Arhiv BiH 100.000 KM.

Sredstva će biti dodijeljena Odlukom Vijeća ministara BiH o odobravanju sredstаva ostvarenih po osnovu naplate potraživanja od Ruske Federacije po Aneksu ''C'' Sporazuma o pitanjima sukcesije za podršku projektima kulture u BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije