Za dva mjeseca završetak rezidencijalnog naselja u Dobroševićima

25.03.2014. 12:19 / Izvor: Fena
Za dva mjeseca završetak rezidencijalnog naselja u Dobroševićima

Projekt u Dobroševićima predviđa izgradnju rezidencijalnog naselja s 34 vile veličine od 100 do 300 kvadrata. Vrijednost investicije je 5,5 miliona KM.

Realizacija dvaju projekata izgradnje stambenih kompleksa koje investira kuvajtski investitor "ARDH Al-Jazeera" na području Kantona Sarajevo odvija se bez problema, a radi se o projektu "ARDH Al-Jazeera 2" u MZ Sokolović-Kolonija, općina Ilidža, te projektu "ARDH Al-Jazeera 1" u MZ Dobroševići, općina Novi Grad Sarajevo.

"U okviru projekta u Sokolović-Koloniji planirali smo izgraditi 18 lamela u nizu. U ovom trenutku deset lamela gotovo je završeno, te je u narednom periodu planirana izgradnja još preostalih osam lamela. Također, za mjesec dana planiramo završiti vodovodnu i kanalizacijsku infrastrukturu te prateće infrastrukturne objekte", kazao je u izjavi Agenciji Fena viši stručni saradnik za investicije u kompaniji "ARDH Al-Jazeera" Jasmin Mišić.

Naglašava da će svih 18 lamela biti završeno do kraja augusta, a moguće i ranije.

Vrijednost projekta u Sokolović-Koloniji je oko dva miliona KM.

Projekt u Dobroševićima predviđa izgradnju rezidencijalnog naselja s 34 vile veličine od 100 do 300 kvadrata. Vrijednost investicije je 5,5 miliona KM.

"Izgradnju rezidencijalnog naselja u Dobroševićima privodimo kraju. Otprilike za oko dva mjeseca ćemo završiti izgradnju kompletnog projekta s infrasktrukturom. U ovoj fazi, od 34 objekta izgradili smo više od 25. Završili smo većinu infrastrukture i još ostaje da privedemo kraju asfaltiranje i postavljanje javne rasvjete", kazao je Mišić.

Govoreći o klizištu na toj lokaciji, Mišić je ustvrdio da je pristupljeno sanaciji tog dijela. Urađeni su potporni zidovi, drenaža i drugi vidovi sanacije.

Mišić kaže da su objekti na obje lokacije bili namijenjeni za tržite te da je kompanija "ARDH Al-Jazeera" na sajmu u Kuvajtu izvršila prodaju svih 52 objekta.

"Izašli smo na sajam nekretnina u Kuvajtu i na tom sajmu smo izvršili prodaju 52 objekta u oba projekta na obje lokacije", kazao je Mišić.

Navodeći da je "ARDH Al-Jazeera" društveno odgovorna firma, on ističe da će za dva mjeseca biti izvršeno i asfaltiranje ulica Ahatovićka i Doljanska.

"Donirali smo 350.000 KM Općini Novi Grad Sarajevo i potpisali ugovor o dogradnji Osnovne škole u Dobroševićima. Prepoznali smo teško stanje u obrazovanju, posebno u OŠ "Dobroševići" i donirali smo ta sredstava da bi djeca imala komfornije uslove i stekli svoje obrazovanje i diplome u ovoj osnovnoj školi", naglasio je Mišić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije