Investicije / PROJEKTI

Za DZ Kumrovec treba još para

11.06.2018. 08:43 / Izvor: Oslobođenje

Većina radova predviđena ugovorom za treću fazu rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja Kumrovec je privedena kraju. Riječ je o radovima na zatvaranju recepcije, proširivanju servisnih prostora u prizemlju, radovima na prostorijama tehničke službe i magacinima, povezivanju odjeljenja za medicinu rada putem pasarele, te radovima na fasadnoj bravariji.

Pasarela

Osim pasarele, koja je tek postavljena i okončanih radova na fasadnoj bravariji, svi radovi su kompletirani do molersko-farbarske faze, što u pojedinim dijelovima objekta, na stepeništu i pasareli uključuje i postavljanje podnih obloga.

Vanjsko uređenje podrazumijeva kompletno uređenje oko objekta DZ Kumrovec sa izgradnjom servisne saobraćajnice. U okviru vanjskog uređenja, započeti su radovi na iskopima za donji stroj saobraćajnice i parking prostor, te iskopima za neophodne potporne zidove.

Kako nam je kazao Mirza Hulusić, direktor Zavoda za izgradnju KS-a, trenutno se privode kraju radovi na zatvaranju pasarele.

"Do okončanja svih radova neophodno je privesti kraju molersko-farbarske radove, dovršiti fasadu u prizemlju, te sve preostale radove na vanjskom uređenju koji uključuju izmještanje instalacija, vodomjera, kanalizacionu i hidrantsku mrežu, te kompletnu vanjsku rasvjetu", rekao nam je Hulusić.

Dodao je da je treća faza radova podijeljena na dvije faze koje se odvijaju paralelno, a to su radovi na objektu, u što su uključeni završni radovi u unutrašnjosti i na zatvaranju prizemlja objekta, te radovi na vanjskom uređenju.

Račun

Finansijeri radova su podijeljeni prema fazama pa su tako 204.000 KM namijenjene završetku radova na objektu izdvojene sa računa JU Dom zdravlja KS-a, uz 316.000 KM koje im je prebacila Općina Novi Grad.

"Zavod za izgradnju KS-a finansira radove na vanjskom uređenju sa 450.000 KM, s tim da smo novim programom uređenja predvidjeli uvećanje za 100.000 KM. Planirani rok završetka radova je 15. juni, a da li će biti okončani do tada, zavisi od priliva sredstava", naveo je Hulusić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije