Investicije / URBANIZAM

Završena nova saobraćajnica u poslovnoj zoni Rajlovac

27.12.2020. 08:01 / Izvor: Akta.ba

Općina Novi Grad Sarajevo već nekoliko godina radi na izgradnji infrastrukture u privrednoj zoni Rajlovac kako bi velikom broju privrednih subjekata koji djeluju u ovom dijelu Novog Grada omogućila bolje uslove za rad.

Proteklih dana završena je rekonstrukcija još jednog kraka ulice Rajlovačka cesta prema firmi "Sprind", gdje posluje desetak firmi sa oko 1.500 zaposlenika, a koja je bila u jako lošem stanju.

Privredni subjekti u prethodnim su godinama imali veliki problem sa površinskim vodama koje su se zadržavale na saobraćajnici, pravile velike lokve i led na cesti u zimskom periodu.

Ovim radovima taj problem je riješen, a izvođač radova firma "MGBH" postavila je deset slivnika, čime je onemogućeno zadržavanje vode na cesti.

U ovom dijelu saobraćajnice prvi put je riješena odvodnja površinskih voda, izgrađeni su trotoari sa obje strane saobraćajnice, a postavljena je i nova ulična rasvjeta, što će omogućiti bolji pristup firmama koje tu posluju, ali u isto vrijeme to je preduslov za izgradnju i otvaranje novih poslovnih sadržaja, a u konačnici i novih radnih mjesta.

U prethodnom periodu u ovom dijelu općine Novi Grad, u saradnji sa Ministarstvom privrede KS ucijevljeni su kanal Magrinjak i Duboki potok, te spriječeno plavljenje industrijske zone Rajlovac. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije