al
Završeni građevinski radovi na zaobilaznici oko Brčkog

Investicije / PROJEKTI

Završeni građevinski radovi na zaobilaznici oko Brčkog

21.05.2019. 10:04 / Izvor: Akta.ba

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti i javnih institucija Brčko distrikta BiH sa predstavnicima preduzeća "Putevi Brčko" obišli su obilaznicu na kojoj su završeni građevinski radovi, vrijedni više od 27 miliona eura.

Ovo je najveći kapitalni projekat realizovan na području ove lokalne zajednice u poslednjih skoro pola vijeka. Dužina moderne saobraćajnice sa dvije trake, kojom se obilazi grad Brčko iznosi 18,86 kilometara.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić je izrazio zadovoljstvo završetkom gradnje.

"Ova saobraćajnica će u svakom slučaju doprinjeti da se rastereti saobraćaj kroz centar grada. Siguran sam da će ona odgovoriti svojoj svrsi i namjeni. Postoje i inicijative, u poslednje vrijeme su intenzivirani razgovori o tome, da uz ovu trasu bude buduća saobraćajnica, koja će povezivati Sarajevo i Beograd, za šta smo veoma zainteresovani.", izjavio je Milić.

 

Na samoj trasi je izgrađeno 19 objekata od čega je 11 mostova dužine 35 do 320 metara, pet nadvožnjaka i tri podvožnjaka. Izgrađeno je šest raskrsnica, od čega su četiri kružne i dve raskrsnice u nivou.

"Urađeno je i 24 km paralelnih puteva sa lijeve i desne strane i regulisano je 18 bujičnih vodotoka, što se, posebno, trenutno u ovom kišnom periodu, pokazalo kao veoma važno. Uradili smo, između ostalog, i 23 km cjevovoda sa prorezom za unutrašnje odvodnjavanje.", rekao je Miroslav Miškić, direktor JP "Putevi Brčko", podsjetivši da je projekat realizovan kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Nakon što su radovi uspješno okončani, slijedi tehnički pregled, pribavljanje upotrebne dozvole i puštanje u saobraćaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Investicije