Na 14. sjednici

Imenovan novi direktor Udruženja banaka BiH

10.01.2024. 10:19 / Izvor: Akta.ba
Udruženja banaka

Upravni odbor Udruženja banaka BiH je na svojoj 14. sjednici donio jednoglasnu odluku o imenovanju novog direktora Udruženja banaka BiH.

Upravni odbor Udruženja banaka BiH je na svojoj 14. sjednici donio jednoglasnu odluku o imenovanju novog direktora Udruženja banaka BiH, Edisa Ražanice. Ova Odluka je potvrđena na Skupštini Udruženja banaka BiH koja je održana u decembru 2023. godine.

Edis Ražanica ima 18 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u bankama, u ključnim segmentima bankarstva, kao što su upravljanje rizicima, poslovanje sa privredom i stanovništvom,  rukovođenje poslovnom mrežom, unaprijeđenje kvaliteta portfolija i poslovanja banke u cjelosti, te dugogodišnje iskustvo rada u Agenciji za bankarstvo FBiH kao supervizoru bankarskog sektora, na menadžerskim pozicijama supervizije nedepozitnih finansijskih insitucija i zajedničkih funkcija.

Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, trenutno je na Master studiju za bankarstvo i certificirani je interni revizor. Govori engleski i njemački jezik.

“Čast i zadovoljstvo je preuzeti funkciju direktora Udruženja banaka BiH koje okuplja sve banke koje posluju na teritoriji BiH, uključujući i razvojne banke. U narednom periodu, usmjerit ćemo naše napore na jačanje suradnje sa relevantnim institucijama, odlučno zastupati interese bankarskog sektora te intenzivirati veze i suradnju među bankama kroz implementaciju zajedničkih projekata i aktivnosti. Osim toga, posvećeni smo stvaranju pozitivnog poslovnog ambijenta i koristi za širu društvenu zajednicu kroz promicanje društvene odgovornosti i podršku inicijativama koje potiču odgovorno poslovanje, ali i brigu o klijentima i zaposlenicima.”

Dosadašnji direktor Berislav Kutle, završio je svoj angažman zasluženim odlaskom u mirovinu nakon preko četrdeset godina rada u bankarskom sektoru. Predsjedavajući Skupštine u ime svih banaka članica zahvalio se na njegovom angažmanu i poželio mu sve najbolje u budućnosti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital