U partnerstvu sa MKF Lider: BiB Essen Bank širi djelovanje i na BiH

16.05.2013. 13:44 / Izvor: eKapija.ba
U partnerstvu sa MKF Lider: BiB Essen Bank širi djelovanje i na BiH

Mikrokreditna Fondacija "LIDER" je u maju mjesecu uspostavila saradnju sa Bank in Bistum Essen eG (BiB Essen Bank Deutschland) u vidu dugoročnog finansiranja mikrokreditnih aktivnosti na području Federacije BiH.

Mikrokreditna Fondacija "LIDER" je u maju mjesecu uspostavila saradnju sa Bank in Bistum Essen eG (BiB Essen Bank Deutschland) u vidu dugoročnog finansiranja mikrokreditnih aktivnosti na području Federacije BiH. BiB Essen eG se prvi put pojavljuje kao investitor na području Balkana, a u MKF "LIDER" je pronašao pouzdanog i uspješnog partnera za djelovanje na području Bosne i Hercegovine.

BANK IM BISTUM ESSEN je crkvena, zadružna banka, koja potiče iz i djeluje u zajednici. Preko 40 godina je prisutna na regionalnom i međunarodnom bankarskom tržištu, gdje pokriva širok dijapazon usluga iz oblasti finansija, uključujući i osiguranje, investiciono finansiranje i stambenu štednju. Borba protiv siromaštva i podrška ugroženim kategorijama stanovništva je jedan od ključnih ciljeva u društveno odgovornom poslovanju banke, a mikrofinansije smatraju velikim potencijalom za efikasan razvoj u nerazvijenim i zemljama u razvoju.

Od 2007. godine, BiB Essen na polju borbe protiv siromaštva, djeluje kroz finansiranje aktivnosti mikrofinansijskih institucija u Južnoj Americi, Istočnoj Evropi, Bliskom istoku, Kavkazu i Aziji. U saradnji sa MKF "LIDER" proširuje svoje djelovanje i na područje Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital