Kapital / BANKARSTVO

Distrikt Brčko traži banke za oročenje 40 miliona KM slobodnih sredstava

17.10.2018. 12:17 / Izvor: Akta.ba

Vlada Distrikta Brčko u potrazi je za bankama kod kojih će oročiti 40 miliona KM slobodnih novčanih sredstava s jedinstvenog računa trezora ovog administrativnog dijela BiH. 

Direkcija za finansije Distrikta objavila je javni poziv u kojem poziva banke da podnesu prijave za sklapanje ugovora o oročavanju Direkciji za finansije Brčko distrikta BiH.

Oročavanje slobodnih novčanih sredstava podijeljeno je u osam 8 lotova (ugovora), a po pojedinačnim iznosima od sedam do 3 miliona.

S bankama koje ispune uslove iz ovog javnog poziva i budu izabrane Brčko distrikt BiH će zaključiti ugovor o finansijskim uslugama za oročavanje sredstava na period od 13 mjese

Banke mogu dostavljati prijave za jedan lot, nekoliko lotova ili sve lotove, ali se banci može dodijeliti samo jedan ugovor za oročenje sredstava. 

Obavezni uslovi za banke su minimalni iznos dioničkog kapitala na dan 31. 12. 2017. godine od 15 do 80 miliona KM i minimalni iznos dobiti (nakon oporezivanja) od 1 do 15 miliona KM (zavisno od lota). 

Javni poziv je otvoren 15 dana od dana objave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital