Kapital / IZVJEŠTAJI

Elektroprivreda BiH ostvarila dobit veću od 37 miliona KM

27.06.2014. 09:19 / Izvor: eKapija.ba

Trideset i druga  Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.

U  usvojenom Izvještaju o poslovanju  prezentirani su pozitivni poslovni rezultati za 2013. godinu u kojoj je Elektroprivreda BiH ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije u iznosu 7.437,0  GWh , rekordan prihod više od milijardu KM i dobit veću od 37 miliona KM. 

Skupština Elektroprivrede BiH donijela je Odluku o raspodjeli dobiti za 2013. godinu, koja će biti usmjerena za nova investiciona ulagnja, te odluke o dokapitalizaciji ulaganjem u zavisna društva  rudnike uglja u svrhu nabavke sistema jamske telefonije.

Za prestrukturiranje i urgentnu sanaciju šteta uzrokovanih poplavama odobrene su novčane pozajmice  Zavisnom društvu Rudnici uglja „Kreka“ d.o.o. Tuzla u iznosu 8 miliona KM i RMU „Đurđevik“ d.o.o. Đurđevik u iznosu 2 miliona KM.

Odluka o izboru preferiranog ponuđača u postupku izbora Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat Blok 7 - 450 MW u TE „Tuzla“ nije donesena, s tim što je Federalno ministarstvo energije, rudarstvo  i industrije podržava Informaciju o dosadašnjim aktivnostima na izboru Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat Bloka 7 – 450 MW u TE Tuzla i istu će uputiti Vladi Federacije BiH na saglasnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital